Om oss

Naturlig och ekologisk lyx från Grevinnans Rum

Vi som är Grevinnans rum har arbetat med hudvård i stort sett hela våra liv. Vi älskar detta.

Tillverkningen sker i vår egen fabrik vid havet i Strömstad. För hand skapas vackra designtvålar i små satser. Recepten är utformade med största omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik. Vi värdesätter att råvarorna är ekologiska och certifierade. Här står medicinalväxteras terapeutiska verkan i centrum. Varje produkt innehåller generösa mängder av vårdande oljor, lera, extrakt och eteriska oljor.

Produkterna

Vår hudvård är växtbaserad och vi är måna om att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Tvålarna är kallrörda vilket innebär att de består av förtvålade vegetabiliska oljor. Naturligt glycerin bildas som återfuktar huden. Vi använder oss inte av tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra eller mineraloljor. Tvålarna färgsätts med mica, leror och oxider. Grevinnans rum följer GMP (god tillverkningssed) vid tillverkningen. Produkterna är inte testade på djur.

Produkterna är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade i EU databasen ECAS/CPNP.

Läs mer om våra ingredienser

Eteriska oljor innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

Våra body balm är utvecklade med bara de bästa ekologiska oljorna både fasta och flytande. Alla är utvecklade för de känsligaste hudtyperna. Noga utvalda. Vi har inte vatten i våra produkter, de har vi hemma. Vi använder oss inte av förtjockningsmedel, inte palmolja, inga parabener, inga mineraloljor. Alla produkter är veganska och bara underbara.

Saltet som vi har i våran body skrub är från Dödahavet. Det saltet är det mest mineralrika som finns och har en positiv inverkan på känslig hud. Huden blir återfuktad och stärkt av dödahavssaltet i kombination med övriga oljor.

Våra egna produkter är handgjorda från grunden och passar sig bäst med silversked. Bara för att dom är så fantastiskt bra.

Karin Egertz & Co

VD, ägare, utvecklare  

karin@grevinnansrum.se"Vi väljer endast de bästa råvarorna som finns. Vi arbetar efter rättvisemärkning och certifiering. Ekologiskt och vegan. Handgjort med kärlek. Vi vet exakt vad varje produkt innehåller. Vi gör allt själva. Inga dumheter. Inget spill. Allt används. Allt tvål maler vi till olika sorter av tvättmedel. Bara så att du vet. "

- Karin Egertz

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.