Ingredienser

Ekologiska, växtbaserade ingredienser för optimal effekt

Vår hudvård är växtbaserad och vi är måna om att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Tvålarna är kallrörda vilket innebär att de består av förtvålade vegetabiliska oljor. Naturligt glycerin bildas som återfuktar huden. Vi använder oss inte av tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra eller mineraloljor. Tvålarna färgsätts med mica, leror och oxider. Grevinnans rum följer GMP (god tillverkningssed) vid tillverkningen. Produkterna är inte testade på djur.

Produkterna är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade i EU databasen ECAS/CPNP.

Marockansk lava lera

Djuprengörande och mjukgörande. Löser upp pormaskar och orenheter.

Kaolin

Vit lera som är mineralrik, detoxande, stramar upp huden och balanserar talgproduktionen. Lugnar blossig hud.

Oatsilk

Gör huden mjuk som siden. Ger huden näring.

Jojoba

Återfuktar, mjukgör och gör huden smidig. Den är fuktighetsbevarande för huden.

Frankencense

Den äldsta eteriska oljan som fortfarande används. Kleopatra sa att den hade healande egenskaper. Den är känd för att vara effektiv anti-age och stärkande. Det är en av de gåvor som de tre vise männen hade med sig. En väldigt exklusiv doftolja.

Eteriska oljor

Innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

Dödahavssalt

Används i vår Body Scrub. Det saltet är det mest mineralrika som finns och har en positiv inverkan på en rosaceahud, psoriashud, eksemhud och den känsligaste. Huden blir återfuktad och stärkt av Dödahavssalt i kombination med övriga oljor.

Mica

Ekologiska mineralpigment som vi använder till färgsättning av vår hudvård. Mica är också den naturliga mineral som addera glitter till våra produkter.

Gurkärtsolja

Rik på GLA och rejält fuktgivande och lugnande för huden.

Squalane

Hjälper övriga verksamma ingredienser att slussas ner djupare i huden.

Ringblomma

Är känt sedan flera tusen år för sin medicinala verkan.

Morotsolja

Fylld med massor av A-vitaminer samt karoten.

"Vi väljer endast de bästa råvarorna som finns. Vi arbetar efter rättvisemärkning och certifiering. Ekologiskt och vegan. Handgjort med kärlek. Vi vet exakt vad varje produkt innehåller. Vi gör allt själva. Inga dumheter. Inget spill. Allt används. Allt tvål maler vi till olika sorter av tvättmedel. Bara så att du vet. "

- Karin Egertz

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.